De zesde editie van het GH-kenniscafé over verbinding met en welzijn van studenten

Verbinding!

Gisteren vond alweer de zesde editie plaats van het GH-kenniscafé. Een waardevolle afsluiting van de reeks kenniscafés dit schooljaar waarin onderwijs en werkveld samen komen. Deze keer stond de vraag, ‘Wat werkt voor verbinding met en welzijn van studenten?’ centraal.

We werden door Zwaan Zwart (Docent onderzoeker practoraat LLO van Noorderpoort) meegenomen in het NRO-onderzoek naar de sociale binding en welzijn van studenten. In dit onderzoek zijn 16 werkzame elementen vastgelegd die bijdragen aan die binding en welzijn. Wat volgde waren goede gesprekken en kritische opmerkingen vanuit zowel onderwijs als werkveld onder het genot van huisgemaakte bitterballen en een drankje. Maar wat ook volgde was de vraag, staan we zelf eigenlijk goed met elkaar in verbinding?

In een periode waarin we kijken naar de toekomst vergeet je soms even terug te kijken naar de opbrengsten uit het verleden. Opbrengsten die tijdens een kleinschalig kenniscafé weer naar boven komen. “Daarom applaudisseer ik GH zo toe, voor de verbinding die ze steeds weer met ons (de partners) zoeken,” aldus Aileen Darwinkel (Feithhuis). Een quote die wat ons betreft de kernwaardes van GH raakt.

Tot slot nog een oproepje… We zijn namelijk al druk bezig met de planning voor een nieuwe reeks kenniscafés in het nieuwe schooljaar. Heb jij een thema waar je meer over wilt weten of een thema waar je graag over wilt vertellen? Laat het ons weten. Houd LinkedIn en onze website in de gaten voor de nieuwe data van het kenniscafé.

Meer weten over het NRO-onderzoek? https://lnkd.in/gA_QQNMn