GOAL!! 13 studenten scoorden bij FC Groningen

Onlangs werd de challenge ‘Zoet en Hartig’ afgerond. Deze challenge was uitgezet door Remko Fuchs en Sjoerd Peterzon van FC Groningen, ze waren opzoek naar een zoetigheid voor bij de koffie en een hartige snack voor het vergaderarrangement. Deze snacks moesten in ieder geval van regionale producten gemaakt worden en dat ook uitstralen.

De studenten van de SPOT Groningen groep koks gingen deze uitdaging aan en in 9 weken kwamen zij tijdens een lessenserie design thinking tot het eindresultaat. De producten gepresenteerd bij de FC: een mini poffert met een vulling van appel en biet en een rondje Groningen en daarnaast een deegbodem met spliterwten met daarop groene groenten en Groninger kaas. De opdrachtgevers waren enorm enthousiast en gaan onderzoeken hoe ze deze producten daadwerkelijk in het assortiment kunnen opnemen. De studenten straalden van trots en hun docenten ook!

Als bedankje kregen de studenten kaartjes voor de beker wedstrijd van volgende week, hoe leuk is dat? Het werken met een échte opdracht die er toe doet heeft zoveel meerwaarde voor het onderwijs!

Dank FC Groningen, Sjoerd Peterzon, Remko Fuchs voor de medewerking en de docenten Erwin van der Zwaag, Chris Hoppentocht, Anne ten Velde en Josefien Hilhorst-Laseur.

Een prachtig project in samenwerking met Generation Hospitality.